Wat is Hypnose? 

Meditation

Herken je dat gevoel? Je bent zo verdiept in een boek of je favoriete serie dat je na drie keer roepen pas doorhebt dat iemand het tegen jou heeft. Je bent zo gefocust dat je alles om je heen even vergat. Zonder dat je het beseft, ben je zelf vaak in een toestand van lichte hypnose of trance. Het is een natuurlijk proces dat je geest in staat stelt ontvankelijker te zijn voor positieve suggesties en inzichten waardoor je in staat wordt gesteld om echte en blijvende veranderingen te creëren.

In hypnose wordt het onbewuste ontvankelijk voor nieuwe gedachten en gedragingen. Hypnose geeft toegang tot innerlijke bronnen voor creativiteit, inzicht en groei. Maar dit betekent niet dat een hypnotiseur de geest en vrije wil van de persoon kan beheersen.

Tijdens een hypnosesessie voel je je heerlijk ontspannen en behoud je alle controle over je doen en laten. Dit in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld showhypnose doet geloven. Bij een showhypnose worden de deelnemers speciaal geselecteerd en doen ze maar al te graag mee om de show tot een succes te maken. 

Relax

Hypnose is volkomen veilig

Hypnose werkt snel en effectief

Hypnose wordt erkend door de medische wetenschap

Gelukkig is er geen wetenschappelijk bewijs dat het mogelijk is om tijdens een hypnotherapiesessie vast te komen te zitten in een hypnotische trance. Gehypnotiseerd zijn is gewoon als een diepe, aangename en zeer ontvankelijke staat van ontspanning. Je kunt nog steeds horen en voelen wat er om je heen gebeurt. Als je het nodig vindt kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken en reageren. Denk maar eens aan het voorbeeld van trance tijdens het lezen van een boek of tijdens het kijken naar je favoriete serie, als de deurbel gaat ben je onmiddellijk weer alert om vervolgens de deur open te doen. Meer dan 90% van alle mensen is te hypnotiseren.

Hoe Hypnotherapie jou kan helpen

Meditation

Het onderbewustzijn bevat een haast onuitputtelijke bron van informatie en kracht. Van al deze aanwezige hulpbronnen maken we in het dagelijkse leven maar slechts een heel klein beetje gebruik. Hoe mooi zou het zijn als we deze hulpbronnen kunnen gebruiken voor het oplossen van onze problemen. Dit kan met hypnose, er is direct contact met het onderbewustzijn en klachten en kwalen kunnen bij de wortel worden aangepakt.

Hypnose is de sleutel tot je innerlijke kracht!

Wanneer je met wilskracht iets wil bereiken waar je onderbewustzijn het niet mee eens is, zal vrijwel altijd het onderbewustzijn winnen van het bewustzijn. Het heeft immers altijd goed gewerkt en de verandering zal moeizaam plaatsvinden. Dat is ook de reden dat een vaste gewoonte veranderen puur op basis van wilskracht zo moeilijk is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan stoppen met roken of afvallen.

Het onderbewustzijn is verantwoordelijk voor minimaal 95% van ons gedrag, overtuigingen, associaties en daarmee ook onze gevoelens en emoties. Doormiddel van hypnose echter kunnen ingesleten "programma's" aangepast worden zodat er uiteindelijk toch verandering kan plaatsvinden. Hypnose maakt het mogelijk om in korte tijd het welzijn te verhogen en kan helpen bij o.a. stoppen met roken, afvallen, PDS,  angsten en fobieën en vele andere fysieke en mentale issues. Sinds 2006 wordt hypnotherapie beschouwd als een wetenschappelijk onderbouwde psychotherapeutische methode.

- Deze grafiek uit Health Magazine laat de effectiviteit van Hypnose zien ten opzichte van andere therapievormen - 

Comparative study

De meest gebruikte toepassingen van Hypnose

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Afvallen

Afvallen  

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen


Vliegangst

Angsten & Fobieën

Rouw en verdriet

Rouw en Verdriet 

Prikkebare darm syndroom

Prikkelbare Darm Syndroom


Jongeren

Jongeren & Stress

Pijn en Migraine

Pijn & Migraine


Slaapproblemen

Slaapproblemen

Nagelbijten

Nagelbijten

Meer toepassingen

Meer toepassingen


logo